Alla inlägg den 20 maj 2024

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 20 maj 11:13

(Texten är hämtad från Värmlands Folkblad den 12/5 2024))


"Det är klart att det säger något om Stefan Holm att han inte klarade av en dag som lärarvikarie i en av kommunens friskolor utan att agera fysiskt mot en elev. Men det säger helt uppenbart också en hel del om skolans omdöme. Hur gick man till väga för att försäkra sig om att en vikarie klarar av en klass med barn?


Händelsen avslöjar dessutom återigen hur stökigt det verkar vara på en skola som på sin hemsida tvärtom menar att man ”erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära”.


Holm säger också till NWT, som var de första som skrev om händelsen, att han valde att vikariera på Engelska skolan eftersom han trodde att det skulle vara ordning och reda där, ”men det var väldigt stökiga lektioner allihop. Jag har aldrig upplevt något liknande”.

 

Att ungar i tonåren kan vara rent plågsamt jobbiga vet alla som umgåtts med en i mer än fem minuter likväl som att ungar i tonåren gillar att testa vikarier i klassrummen.


Men det är inte utan att man misstänker att friskolornas ”kundtänk” och marknadsföring spelar in här och får föräldrar att likt Stefan Holm själv tro att det i just dessa skolor helt magiskt bara ska uppstå ”ordning och reda”. Detta trots att upprepade mätningar bland eleverna visat att just Engelska skolan i Karlstad hamnat i botten när det gäller upplevd studiero och ordning.


Stefan Holms första dag som lärare blev också hans sista. Det är förstås trist, men med tanke på hur det gick rätt även helt oundvikligt. Han kan dock lugna sig med att den där polisanmälan med all sannolikhet inte kommer att leda nånstans."


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards