Alla inlägg den 22 maj 2024

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 22 maj 15:52

Av: Shahzad Bashir


Borta är de dagar då vi gör vårt kontorsarbete manuellt. Det tar mer ansträngning och tid. På grund av tekniska framsteg uppfinns olika maskiner som har gjort våra liv enkla och de slutför arbetet snabbt.


Översättningsbranschen är inget undantag. Det är en bransch vars efterfrågan kommer att öka mer med tiden. Detta beror på de 7139 språk som talas i världen  och globaliseringen. Det råder hård konkurrens i affärsvärlden. För att hålla sig kvar i konkurrensen måste globala företag tillhandahålla frekventa data till intressenterna och interna och externa kunder. Här spelar maskinöversättning en viktig roll när det gäller att tillhandahålla oklanderliga översättningstjänster med snabb handläggningstid.


De 10 bästa verktygen för maskinöversättning 2024


För närvarande kommer du att få alternativ för många maskinöversättningsverktyg. Vissa av dem är betalverktyg medan andra är gratis. Du måste välja översättningsverktyget enligt språk- och affärskrav. Låt oss ta en titt på de 10 bästa


Läs vidare här!


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 22 maj 08:15

På Svt kommer nästa år ett program att handla om svordomar - Älskade jävla svordomar. Inte bara svenska kraftuttryck utan även sådana på minoritetsspråk kommer att behandlas, och just nu håller produktionsbolaget på med att via Svt:s duoapp samla in svordomar på samiska, meänkieli och finska. I Sveriges radio kan man höra språkvetaren Patrik Hadenius berätta om programmet, länk här.


Susanne L-A

(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards