Direktlänk till inlägg 11 juni 2024

Stökigt på Internationella Engelska Skolan i Gävle

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 11 juni 12:00

Gefle Dagblad berättar den 8 juni:


”Alla elevcoacher sägs upp på Engelska skolans högstadium på Brynäs. Flera elever känner oro för konsekvenserna nästa termin och vittnar om en skola med allt mer bråk och stök.

– Som det är nu behövs mer resurser, inte mindre, säger en elev.

Upprörda elever kommer ut från Engelska skolans entré. Nästa termin börjar de årskurs nio.

– Det här har gått så snabbt! Vi har inte fått uttrycka våra åsikter så därför ville vi göra det här och nu, säger Nejla Numanovic.

– Det känns som att alla elever är osäkra för att de inte vet hur skolan kommer se ut sen, säger en elev som vill vara anonym.

– Nian är redan ett stressigt år och det här kommer bara göra det värre, säger Ingrid Holm.

Bakgrunden är att högstadiet säger upp alla sina elevcoacher och en av två skolsköterskor som en följd av färre elever. Nästa år blir det sex klasser färre, varav tre på högstadiet. Totalt säger Engelska skolan upp 14 tjänster, men personaltätheten påverkas inte.

– Senaste året har lärarnas genomgångar fått avbrytas så vi elever har fått jobba själva istället. Lärarna pallar inte mer och släpper allt. När de stökiga eleverna får vara kvar i klassrummet störs vi andra och det går inte att lära sig i den miljön, säger Nejla Numanovic.

Enligt eleverna har skolan tagit till alla åtgärder för att få stökiga elever att ändra sina beteendemönster, utan resultat.

– Förr har de lyssnat när någon sagt till på skarpen, men nu är det en helt annan grej. De bryr sig helt enkelt inte och lärarna tappar kontrollen, blir sura, eleverna stressade och det blir en jättedålig dynamik. Då är det elevcoacherna som lärarna kan ta hjälp av, säger eleven som vill vara anonym.”


Läs vidare här!


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
 
Ingen bild

Hata språkbytesskolor

Tisdag 11 juni 21:55

IES = Ett "skithus" med slottsfasad!

 
Ingen bild

Robban

Torsdag 13 juni 17:51

Skicka in höjdhopparen som örfilar störbarnen. Det kan dom ha!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 24 juni 08:00

Denna intervju gjordes den 24 april av en företrädare för Swebbtv med Per-Åke Lindblom, Språkförsvaret, men det är oklart om intervjun överhvudtaget sändes.   Fråga: Vilka är ni i Språkförsvaret och varför startade ni?   Svar: Språkförsvaret ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 23 juni 08:00

Söndagens svenskspråkiga sång   Sven-Ingvars: När solen färgar juninatten   Söndagens svenskspråkiga dikt   Juninatten    Nu går solen knappast ner, bländar bara av sitt sken. Skymningsbård blir gryningstimme varken tidig eller ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 22 juni 18:51


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)   ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 22 juni 10:00

Er bevaring av nordisk identitet gjennom språket en tapt kamp?   Joakim Reigstad skriver på Foreningen Norden:   Ja, hva tror du? La oss gå tilbake til 31. oktober i fjor. De nordiske statsministerne var samlet til Nordisk råds 75te sesjon. ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Fredag 21 juni 08:00

Svensklärarföreningen har i år titeln "Språk i Norden", vilket verkar lova ett intressant innehåll om hur vi i Norden förstår eller inte förstår varandra.   Men det blir en besvikelse när man letar efter detta i de åtta kapitlen. I det enda kapit...

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards