Alla inlägg den 3 augusti 2009

Av Nätverket Språkförsvaret - 3 augusti 2009 22:21


Detta citat har hämtats från ett tal, som Barack Obama höll under presidentvalskampanjen:


"Nu håller jag med om att immigranter ska lära sig engelska. Jag är överens om det. Men tänk på detta. I stället för att bekymra er över om immigranter kan lära sig engelska – de kommer att lära sig engelska  - borde ni försäkra er om att era barn lär sig spanska. Ni borde tänka över hur ert barn kan bli tvåspråkigt. Vi bör se till att alla barn talar mer än ett språk.


Vet ni, man skäms när europeer kommer över hit, så talar de alla engelska, de talar franska, de talar tyska.  Och när vi åker över till Europa, är allt vi kan säga "Merci beaucoup.” Eller hur? 


Vet ni, jag är helt allvarlig när det gäller detta. Vi måste förstå  att våra ungdomar, om de behärskar ett språk, är det ett kraftfullt redskap för att få ett jobb. Du är så mycket mer anställningsbar. Du kan bli en del av den internationella affärsvärlden. Så vi bör satsa på främmande språk i våra skolor från tidig ålder, eftersom barn faktiskt  lär sig främmande språk lättare när de är fem, eller sex, eller sju, än när de är fyrtiosex, som jag." (Fri översättning - originalcitatet här!)


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards