Alla inlägg den 25 juni 2018

Varje år genomför Verein Deutsche Sprache en medlemsomröstning för att utse årets Sprachpanscher (vilket inspirerat Språkförsvaret till negativpriset Årets anglofån). En av årets kandidater till priset är det tyska fotbollsförbundet. Nomineringstexten lyder:


”DFB (Det Deutsche Fussballbund) skickar laget (Die Mannschaft) med ’BEST NEVER REST’ till Ryssland och förklarar att alla busspassagerare kommer att vara ’UNITED BY FOOTBALL’. Detta låter som en formulering från en skolelev som läser engelska det första året. Pinsamt, och tvivelaktigt. ’Att de bästa aldrig ska vila, stämmer knappast överens med erfarenheterna från modern träningsledning.’(Süddeutsche Zeitung)”


Det ska naturligtvis bli intressant att se hur långt slagordet ”BEST NEVER REST” kommer att bära det tyska fotbollslandslaget.


De övriga kandidatern är Lidl, firma C&A, Landeszentrale für politische Bildung Niedersachsen och Siemens.


Observatör


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skapa flashcards