Direktlänk till inlägg 25 juli 2021

Pengarna är kärnfrågan

Tack för svar från Moderaterna, Socialdemokraterna och indirekt från Liberalerna!


Redan i rubriken framgår det att Moderaterna agerar som ombud för den s k Internationella Engelska Skolan (IES). Precis som i skolans egen reklam heter det att den är ett ”komplement, inte en konkurrent”. Men konkurrensen om eleverna och inte minst skolbudgeten är ju själva kärnfrågan och syftet med detta riskkapitalbolag. Att det leder till att skolelevernas pengar slutligen hamnar i de amerikanska aktieägarnas fickor väljer man att blunda för, så länge det leder till urholkning av vårt gemensamma kommunala system.


Propagandan från IES lyser också igenom i beskrivningen av denna nästan helt engelskspråkiga skola. Tvärtemot vad Robin Holmberg påstår är dess elever sämre förberedda för vidare studier och när det gäller trygghet, ordning och reda har Skolinspektionen bedömt den som sämre än riksgenomsnittet.


Moderaterna är kända för att vara återhållsamma med offentliga medel, inte minst ifråga om sociala insatser. Nu är man däremot beredd att överösa IES med pengar som den kommunala skolan inte får. Socialdemokraterna sammanfattar träffande: ”Att betala mer för att få mindre är obegripligt”. I sitt svar den 10 juni ställer de den retoriska frågan om detta är ”början av den ekonomiska dräneringen av våra kommunala skolor”.


En skola med idrottsprofil, som Liberalerna föreslår, skulle erbjuda kommunens ungdomar något nytt och spännande. Den skulle ge alla lika möjligheter och inte vara segregerande – i motsats till IES. Även ekonomiskt är det ett gynnsamt förslag, som skulle passa väl in i bilden av Ängelholm.


Bo Alvberger


(Insändaren publicerad i Nordvästra Skånes Tidningar/NST den 23/7 2021 som svar till Robin Holmbergs inlägg den 11 juni.)


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
 
Ingen bild

Medlem

25 juli 2021 23:34

Bland vissa politiker handlar det om okunnighet och naivitet men bland andra politiker verkar det finnas en dold agenda att via en självfinansierad (skolpengen) självkolonisering göra Sverige till en anglosaxisk lydstat! Alla goda krafter behövs för att förhindra detta.

 
Ingen bild

Christina Johansson

26 juli 2021 15:34

Ja, det förefaller onekligen som den dolda agendan är att byta ut Sveriges nationalspråk svenska mot engelska. Varför skulle annars IES och andra engelskspråkiga skolor glida fram i en gräddfil och vara påhejade av allehanda politiker? Språkbytesskolorna måste till varje pris stoppas - liksom språkbytesagendan!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 22 jan 13:26

”Lärare måste mäta elevernas kjolar och få dom att byta om de är för korta – så beskriver tidigare elever och lärare klädkoden på Internationella Engelska skolan i Borås.   En elev som P4 Sjuhärad pratat med tycker att det fanns en ma...

Av Nätverket Språkförsvaret - Fredag 21 jan 12:00

Lina Stenberg skrev avslutningsvis igår i en artikel i Arbetet:   ”Det är måhända inte det som sägs rakt ut, men visst lever föreställningen kvar i IES-ledningens huvuden att tjejerna inte ska distrahera pojkarna alltför mycket genom att hu...

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 20 jan 15:00

Aftonbladet skriver:   ”Reaktionerna har rasat in efter Aftonbladets avslöjande om att Internationella Engelska Skolan i Täby har stränga regler för elevers kjollängder. Sju stycken anmälningar om klädkoden har även kommit in till Skolinspe...

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 20 jan 12:00


  Fjällanläggningen Idre Himmelfjäll i Dalarnas till ytan största kommun Älvdalen har en skylt uppe i en skidbacke. Tre av namngivningarna får godkänt med beröm: Torsliften, Odingen och Baldersbacken. Det översta namnet Valhalia Express borde där...

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 20 jan 08:00

Jakob Sidenvall skriver i Smålands-Posten som en kommentar till en rapport i Läraren bland annat:   "Men vill man förankra sig i Sverige måste man lära sig svenska. Det gäller oavsett om man har utlandsfödda föräldrar eller inte: språket måste er...

Presentation

Omröstning

Vilket är det lämpligaste ersättningsordet för ”hashtag”?
 Fyrkant
 Tagg
 Brädgård
 Fyrkantstagg
 Ämnestagg
 Gärdesgård (järsgård)
 Ämnesknagg
 Staket
 Kodruta
 Ämnesord
 Sågverk
 Flaggtagg
 Medietagg

Fråga mig

136 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se