Direktlänk till inlägg 25 juli 2021

Pengarna är kärnfrågan

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 25 juli 20:53

Tack för svar från Moderaterna, Socialdemokraterna och indirekt från Liberalerna!


Redan i rubriken framgår det att Moderaterna agerar som ombud för den s k Internationella Engelska Skolan (IES). Precis som i skolans egen reklam heter det att den är ett ”komplement, inte en konkurrent”. Men konkurrensen om eleverna och inte minst skolbudgeten är ju själva kärnfrågan och syftet med detta riskkapitalbolag. Att det leder till att skolelevernas pengar slutligen hamnar i de amerikanska aktieägarnas fickor väljer man att blunda för, så länge det leder till urholkning av vårt gemensamma kommunala system.


Propagandan från IES lyser också igenom i beskrivningen av denna nästan helt engelskspråkiga skola. Tvärtemot vad Robin Holmberg påstår är dess elever sämre förberedda för vidare studier och när det gäller trygghet, ordning och reda har Skolinspektionen bedömt den som sämre än riksgenomsnittet.


Moderaterna är kända för att vara återhållsamma med offentliga medel, inte minst ifråga om sociala insatser. Nu är man däremot beredd att överösa IES med pengar som den kommunala skolan inte får. Socialdemokraterna sammanfattar träffande: ”Att betala mer för att få mindre är obegripligt”. I sitt svar den 10 juni ställer de den retoriska frågan om detta är ”början av den ekonomiska dräneringen av våra kommunala skolor”.


En skola med idrottsprofil, som Liberalerna föreslår, skulle erbjuda kommunens ungdomar något nytt och spännande. Den skulle ge alla lika möjligheter och inte vara segregerande – i motsats till IES. Även ekonomiskt är det ett gynnsamt förslag, som skulle passa väl in i bilden av Ängelholm.


Bo Alvberger


(Insändaren publicerad i Nordvästra Skånes Tidningar/NST den 23/7 2021 som svar till Robin Holmbergs inlägg den 11 juni.)


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
 
Ingen bild

Medlem

Söndag 25 juli 23:34

Bland vissa politiker handlar det om okunnighet och naivitet men bland andra politiker verkar det finnas en dold agenda att via en självfinansierad (skolpengen) självkolonisering göra Sverige till en anglosaxisk lydstat! Alla goda krafter behövs för att förhindra detta.

 
Ingen bild

Christina Johansson

Måndag 26 juli 15:34

Ja, det förefaller onekligen som den dolda agendan är att byta ut Sveriges nationalspråk svenska mot engelska. Varför skulle annars IES och andra engelskspråkiga skolor glida fram i en gräddfil och vara påhejade av allehanda politiker? Språkbytesskolorna måste till varje pris stoppas - liksom språkbytesagendan!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 21 sept 08:00


Varje dag när jag åker tunnelbana blir jag uppretad över affischer på engelska eller svengelska i tunnelbanan och i tunnelbanevagnarna. I kväll föll min blick på Swedish Stockings reklamskylt. Swedish Stockings, som har utnämnt sig till ”världe...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 20 sept 14:36

(Denna debatt startade med anledning av Internationella Engelska Skolans etablering i Ängelholm)   Många vet nog inte hur de nya privatskolorna fungerar. Kommunalrådet i Ängelholm, Robin Holmberg (m), vet det mycket väl och gillar att miljon efte...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 19 sept 08:00

Söndagens svenskspråkiga sång   Benjamin Ingrosso - Längst inne i mitt huvud   Söndagens svenskspråkiga dikt   Längst inne i mitt huvud   Längst inne i mitt huvud står hästar under träden och molnen flyger fort Där lyser vallmon...

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 18 sept 08:00


På Vasamuseets reklamskylt står Sveriges nationalspråk svenska överst. Först därunder står den engelska texten. Bra! Storleken på bokstäverna borde dock ha varit mindre på engelska. Dessutom borde tiderna ha stått tillsammans med den svenska texten. ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Fredag 17 sept 12:47

Lars Leijonborg, å sin sida, är en varm anhängare av friskolor och då även vinstdrivande skattefinansierade sådana = språkbytesskolor som "Internationella" engelska skolan m fl, där engelskan har ersatt svenskan som förstaspråk. Hur menligt inverkar ...

Presentation

Omröstning

Vilket är det lämpligaste ersättningsordet för ”hashtag”?
 Fyrkant
 Tagg
 Brädgård
 Fyrkantstagg
 Ämnestagg
 Gärdesgård (järsgård)
 Ämnesknagg
 Staket
 Kodruta
 Ämnesord
 Sågverk
 Flaggtagg
 Medietagg

Fråga mig

136 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se