Direktlänk till inlägg 30 september 2021

Engelska skolan i praktiken

Av Nätverket Språkförsvaret - 30 september 2021 08:00

Henrik Hedman skrev den 28 september i en debattartikel i Sydöstran:


”Jag arbetar som gymnasielärare i Hässleholm. Varje dag när jag anländer till järnvägsstationen så står Engelska skolans buss vid busshållplatsen och väntar på att de förväntansfulla barnen skall kliva på och åka ut till skolan.


Jag uppskattar att ca hälften av barnen som kliver på bussen har invandrarbakgrund. Engelska skolan i Hässleholm är verkligen en mångkulturell skola.


Engelska skolan i Hässleholm har funnits i ett antal år och nu börjar eleverna dyka upp på gymnasieskolorna. Trevligt att de vill studera vid de kommunala gymnasieskolorna i kommunen. Men vi lärare, har lagt märke till ett problem.


Flera av eleverna med invandrarbakgrund som har gått på Engelska skolan har stora språksvårigheter. Givetvis så är kunskaperna i svenska språket inte så bra. De har som bekant haft engelska som undervisningsspråk. De har helt enkelt inte fått tillräcklig träning i att tala, skriva och lyssna till svenska därför undervisningen sker på engelska.”


Läs vidare här!


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
 
Ingen bild

Uppmärksam

30 september 2021 08:29

Detta visar med all önskvärd tydlighet galenskapen med nuvarande skolsystem.

Som enda land i världen tillåter våra politiker skolor att verka i en rent kolonial anda och där det svenska språket och kulturen spelar andrafiolen till förmån för engelska och anglosaxisk kultur.

Allt påtvingat oss alla att finansiera via skattsedeln, det vill säga skolpengen. Överskottet på de insnålade utgifterna till redan stenrika utländska riskkapitalister.

Allt ovanstående trots att vi har en nu tolv år gammal språklag som tydligt anger svenska som officiellt huvudspråk i Sverige.

Hur kan vi ha hamnat så snart i detta land.

 
Ingen bild

Per-Owe Albinsson

30 september 2021 08:39

Vi ska också ha i åtanke att engelska inte har någon som helst officiell ställning i Sverige och att svenskar hör till de allra bästa i världen vad gäller engelskkunskaper, även vid undervisning på svenska.

Visst är engelska viktigt. Det är dock andra stora språk också. Framförallt ska vi aldrig tumma på vårt modersmål, såsom sker nu.

Vissa politiker vänder t o m in och ut på dig själv för att få en språkbytesskola till kommunen med subventioner och ibland via rena gråzonsåtgärder.

Detta trots att språkbytesskolorna redan är överkompenerade via den skeva och orättvist fördelade skolpengen.

Jag anser att dessa folkvalda ägnar sig åt ett språkligt och kulturellt landsförräderi!

Engelska är det sista språk som behöver mer plats i svensk skola - Däremot svenska!

Både och framförallt gentemot engelskan men även på grund av de många invandrarbarn men ibland även etniskt svenska barn som har en torftig och underutvecklad svenska.

 
Ingen bild

Medlem

30 september 2021 08:54

Exakt ovanstående fenomen har även Språkförsvarets Olle Käll beskrivit för flera år sedan vad gäller IES språkbytesskola i Gävle.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 18 maj 20:18


...där Stefan Holm hoppade in som vikarie men synnerligen snabbt fick nog.     Faktum är att IES presterar under medel vad gäller trygghet och studiero. Personligen skule jag aldrig låta mina barn komma i närheten av någon av IES språkbytess...

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 18 maj 14:59


Holm valde att vikariera på IES för att han trodde att det skulle vara ordning och reda där. - Men det var väldigt stökiga lektioner allihop. Jag har aldrig upplevt något liknande.     Faktum är att IES har visat sig ligga under medelvärdet ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 18 maj 11:13


...hittills, enligt "School Parrot". Det ska bli intressant att se om någon IES-skola når upp till medelbetyget 3.0. Märk väl: Medelbetyget!!     Resultatet på SchoolParrot rimmar mycket illa med IES höga svansföring men det är väl som med ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Fredag 17 maj 15:59

Mitten av maj och sommaren kastar sig in innan våren har hunnit dra sig tillbaka. Den var försynt, med tussilago och bågra sippor innan allt exploderade. Härligt med denna färgprakt och detta spektrum av dofter och fågelsång, Fågelsånger, många tonar...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 15 maj 08:00

Den chilenska nättidningen Tarpán uppmärksammade älvdalskan den 6 maj. Det heter inledningsvis:   ”Älvdalskan (övdalsk på älvdalska, älvdalska på svenska) talas i Älvdalen i Dalarna av cirka 2500 personer. Språket är särskilt intressant för...

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards