Alla inlägg den 4 juni 2017

Av Nätverket Språkförsvaret - 4 juni 2017 14:48

En medlem i Språkförsvaret påpekade idag:


”I Svenska Dagbladet den 3 juni har Bukowskis en helsidesannons rubricerad Important Spring Sale och i tunnare stil under Årtiondets auktion.


Important Spring Sale återkommer längre ner på sidan.  Sale har ju, tyvärr, ersatt realisation hos många affärer. Så även om Sale också kan betyda auktion undras om Bukowskis har realisation. Inte direkt något man förknippar med dem.”


Vänder sig Bukowski till engelsktalande läsare, som letar efter information på engelska i svenska tidningar, om än bara i rubrikform?


Observatör

 

(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)


Av Nätverket Språkförsvaret - 4 juni 2017 12:17

Den kanadensiske parlamentsledamoten Marc Miller (Liberalerna) gjorde nyligen ett uttalande på mohawk i House of Commons (Underhuset). Det är kanske första gången som mohawk används på denna nivå i Kanada. Marc Miller hade lärt sig mohawk i det tysta under ett antal månader.


Mohawk (Kanien´kéha), ett irokesspråk i Kanada och USA och alltså ett ursprungsspråk, talas av cirka 3500 individer idag. Mohawkerna ingick i det kända irokesförbundet, som ursprungligen bestod av fem nationer och som bildades strax före den engelska och franska koloniseringen av Nordamerika.


Observatör

 

(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards