Alla inlägg den 25 maj 2018

Av Nätverket Språkförsvaret - 25 maj 2018 11:54

 

Ulum Dalska anordnar årets Såmårkuss i övdalskun, sommarkurs i älvdalska, från den 13:e och t.o.m den 20:e augusti i Älvdalsskolan i Kyrkbyn, Älvdalen.


Undervisar gör Yair Sapir. Yair är filosofie doktor i nordiska språk och jobbar som lektor i svenska språket vid Högskolan Kristianstad. Karin Trapp är kursadministratör.


Kursen riktar sig både till nybörjare och till avancerade inlärare, som vill förbättra sina kunskaper i älvdalska. I kursen ingår det älvdalska alfabetet och uttalet, ordförråd, läsning av enklare texter på älvdalska, introduktion till den älvdalska grammatiken och träning av dessa färdigheter. Dessutom kommer eleverna även att träna på muntlig kommunikation. På söndagen kommer språkkeldur (’språkkällor’, infödda älvdalsktalare) att hjälpa till med den muntliga kommunikationen. Dessutom ingår en kursmiddag, sång och dans och en exkursion i Älvdalen (vissa till självkostnadspriser, se info nedan).


Kursmaterialet består av läromedlet Dalskum i lag, som kommer att säljas vid kursstart. Boken är delvis baserad på Introduktion till älvdalska. Den som vill kan förbereda sig genom att titta på lektionerna och ljudfilerna i kompendiet här.


Läs vidare om kursen här!


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skapa flashcards