Alla inlägg den 14 februari 2021

Av Nätverket Språkförsvaret - 14 februari 2021 14:18

 ...och Liberalerna vill prioritera det svenska språket i samhället! Detta har åsidosatts å det grövsta under lång tid och trots att svenska är officiellt huvudspråk sedan 2009. Samtidigt är det fortsatt grönt ljus för fullt skattefinansierade och rent koloniala språkbytesskolor som ersätter svenska språket med engelska och även drillar eleverna i främmande seder och traditioner.


Vinsten lämnar ofta såväl svensk välfärd som Sverige som land och ner i redan välfyllda utländska fickor, då flera av språkbytesskolegrupperna är utlandsägda. Internationella engelska skolan och Dibber är två exempel. Inget annat land godkänner skolor som dessa!


Det värsta är att verksamheten är fullt laglig tack vare den naiva och intet-ont-anande svenska lagstiftningen av idag. Moraliskt sett är dessa skolors verksamhet dock fullkomligt förkastlig. De tillåts för närvarande att ta gemensamma pengar från svenska skattebetalare, våra gemensamma samhällspengar som ska gå till våra barns och ungdomars utbildning, vilken naturligtvis istället borde ske på svenska.


Nyamko! Ekvationen går inte ihop. Det är dags att du och dina partiledarkollegor inte endast sätter stopp för extremiska religiösa friskolor, utan även för de rent koloniala språk- och kulturbytesskolor som er naiva politik tillåter att verka och expandera kraftigt.


Ni håller på att måla in Sverige i ett självkoloniserande hörn och där svenskan på sikt ersätts med engelska. I många forna kolonier förs en kamp för att återge de nationella språket(-n)dess rättmätiga plats i samhället och inom undervisningen. I Sverige gör politikerna precis tvärtom - trots att majoriteten av befolkningen vill annat!


Gör om och gör rätt: Svenska skattepengar ska användas till verksamhet i Sverige, eventuell vinst ska stanna här och framförallt: Undervisning ska ske på svenska i svensk grund- och gymnasieskola.

 

Per-Owe Albinsson,

medlem i Språkförsvaret


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Av Nätverket Språkförsvaret - 14 februari 2021 08:00

Söndagens svenskspråkiga sång


Robban Broberg - Det som göms i snö kommer upp i tö


Söndagens svenskspråkiga dikt


Nedbäddad i diamantbeströdd snö

på ett djupt avstånd till våren

färdas jag in i en frusen värld

där iskristaller skapar bilder

av älvor och alver i snöflingedans

till klingande ljud.


Snöflingor, snöflingor

dansa mig bort

till varat i gränslösa intet.


Margot Sachitzki


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)


Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards