Alla inlägg den 25 februari 2023

Av Nätverket Språkförsvaret - 25 februari 2023 08:00

Jag ställde den frågan direkt till chattboten och fick följande svar:


”ChatGPT är en artificiell intelligens-drivna chattbot utvecklad av OpenAI som kan hjälpa användare att få svar på en rad olika frågor och funderingar. Här är några exempel på hur man kan ha nytta av att använda ChatGPT:

1. Snabb och enkel tillgång till information: Genom att använda ChatGPT kan användare snabbt få svar på frågor och funderingar, utan att behöva söka efter information på egen hand.

2. Förbättrat sökande efter information: ChatGPT kan hjälpa användare att hitta specifika uppgifter eller länkar som kan vara svåra att hitta annars.

3. Förbättrad produktivitet: Genom att snabbt få svar på frågor och funderingar kan användare spara tid och öka sin produktivitet.

4. Ökad kunskap: ChatGPT kan hjälpa användare att lära sig nya saker eller få en bättre förståelse för olika ämnen.

5. Tillgänglighet: Eftersom ChatGPT är en digital chattbot, är den tillgänglig dygnet runt, vilket gör att användare kan få svar på sina frågor när som helst på dygnet.

Sammanfattningsvis kan ChatGPT vara användbart för att snabbt och enkelt få tillgång till information, förbättra produktivitet, öka kunskapen och förbättra tillgängligheten.”


University World News publicerade igår en specialrapport  om AI och ChatGPT för den intresserade.


P.S Det finns några språkfel i ChatGPT:s svar: ”en artificiell intelligens-drivna”, "användbart" i stället för "användbar" och "produktivitet" i stället för "produktiviteten".


Per-Åke Lindblom

 

(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)



Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards