Alla inlägg den 16 mars 2022

Av Nätverket Språkförsvaret - 16 mars 2022 08:00

I en artikel i Borås Tidning heter det inledningsvis:


”En spontan fråga från en elev för fem år sedan blev en aha-upplevelse för rektorn Anders Nilsson på Sven Eriksonsgymnasiet. Eleven var en av deltagarna på den frivilliga sommarskolan som erbjuds till elever som av olika skäl är i behov av det. Hen frågade:

'Varför är det så många elever från just min gamla skola här på sommarskolan?'


Frågan fick Anders Nilsson att börja föra statistik över eleverna på teknikprogrammet, som han ansvarar för. I en så kallad kvalitetsbedömning till ansvarig förvaltning 2019 frågade han sig om situationen visar en tillfällighet eller om det snarare visar på en problematik som behöver lyftas.


Senare fick han höra att en kollega på Bäckängsgymnasiet hade gjort en liknande observation om eleverna från Internationella engelska skolan och dessutom fört en liknande statistik.

– Jag kan inte säga att de sätter för bra betyg. Det kan också bero på att eleverna får undervisning på engelska på högstadiet och att det uppstår en begreppsförvirring. Men jag kan se att det från Internationella engelska skolan är dubbelt så många elever som inte klarar sig på teknikprogrammet jämfört med elever från andra skolor, säger Anders Nilsson.”


Läs vidare här!


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)


Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skapa flashcards