Alla inlägg den 31 januari 2022

Av Nätverket Språkförsvaret - 31 januari 2022 08:00

Mattias Karlsson, politisk redaktör på Hallandsposten, riktade en veritabel salva mot Internationella Engelska Skolan den 28 januari i artikeln ”Skolans gökunge växer sig större och större”. Han skriver bland annat:


”För ett par veckor sedan rapporterade den engelskspråkiga nyhetssajten The Local att utländska lärare på Engelska skolan har betydligt lägre löner än sina kollegor med svensk lärarutbildning. Det framkom också av sajtens granskning att de unga lärarna från andra delar av världen har liten kännedom om både lönenivåer och arbetsvillkor. Många av de utländska lärarna slutar också inom några år när det uppdagas vilka stora skillnader det är i löner och i arbetsvillkor. Följden blir en stor läraromsättning, vilket ytterst går ut över elevernas undervisning.


Att Engelska skolan aktivt väljer att anställa lärare till låga löner är inte att förvånas när man tillåter att friskolor får drivas som aktiebolag, vars syfte i första hand är att ge avkastning till sina ägare, inte att erbjuda en bra undervisning till eleverna.


Friskoleföretagens vinstintressen lyser också igenom på andra sätt, inte minst genom en mer generös betygssättning, det som kallas för glädjebetyg. Det är illa på så många olika sätt, inte minst att det undergräver förtroendet för hela skolans betygssättning i stort.”


En av de myter som Internationella Engelska Skolan odlar är för övrigt att skolan rekryterar ”världens bästa lärare”, som alltså definitivt inte har världens högsta löner.


Läs vidare här!


Observatör

 

(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 

 


Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skapa flashcards