Alla inlägg den 12 maj 2023

ChatGPT lämnar följande svar:


"Språkförsvaret är en ideell organisation i Sverige som grundades år 2000 med syfte att värna om det svenska språket och dess ställning i samhället. Organisationen arbetar för att främja användningen av svenska språket i olika sammanhang och verka för att det svenska språket behåller sin ställning som ett levande och utvecklande språk.


Språkförsvaret driver en rad olika aktiviteter för att uppmärksamma och påverka språkfrågor i samhället. Bland annat publicerar de artiklar och debattinlägg om aktuella språkfrågor, arrangerar seminarier och föreläsningar om språkets ställning och utveckling, samt driver kampanjer för att främja användningen av svenska språket i olika sammanhang.


En av de frågor som organisationen har varit särskilt engagerade i är användningen av engelska och andra främmande språk i svenska sammanhang, till exempel inom akademin och näringslivet. Språkförsvaret har varit kritiska till den ökade användningen av engelska och anser att det kan få negativa konsekvenser för det svenska språkets ställning och utveckling.


Språkförsvaret är en oberoende organisation som finansieras genom medlemsavgifter och donationer från privatpersoner och företag."


ChatGPT "spånar" lite: Språkförsvaret bildades 2005 och inte får vi några donationer från företag heller.


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)


Av Nätverket Språkförsvaret - 12 maj 2023 08:00

 

(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

Presentation

Omröstning

Är älvdalskan ett språk eller en dialekt?
 Älvdalskan är ett språk
 Älvdalskan är en dialekt
 Vet inte

Fråga mig

142 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Ovido - Quiz & Flashcards